מוקד המועצה: 08-6257900

בקורס החשיפה "טעמדע", במסגרת תכנית "אמירים" לתלמידים מחוננים ומצטיינים בשכבה ד', לומדים הילדים על תהליכי שימור ועיבוד מזון, צריכת מוצרים והשפעתם על בריאותנו.

למדנו להכיר את הסוכר הלבן במזונות המתועשים, להבין איך הוא נוצר ומה השפעתו על גופנו. ראינו שאנו צורכים אותו ברמה גבוהה ובחיי היום יום הוא קיים בצורות שונות במזון שאנו אוכלים. למדנו את השפעותיו על הגוף ואת הנזקים הנגרמים לנו מצריכת יתר. בדקנו מתכונים שילדים אוהבים וראינו את כמות הסוכר בהם.

לסיכום הפעילות הכנו כדורי שוקולד ממרכיבים בריאים הכוללים תמרים, שוקולד מריר המכיל כמות גבוהה של מוצקי קקאו, שומשום, חלב שקדים, אגוזי מלך וביסקוויטים. התלמידים הופתעו לגלות ש'בריא יכול להיות טעים'.

תודה למורה בתיה הינדי

זיוה נבון