דלג לתוכן
מוקד המועצה: 08-6257900

על המועצה

מפת המועצה האזורית בני שמעוןמועצה אזורית בני שמעון "עוטפת" את באר שבע מצפון, מערב ומזרח. שטח המועצה משתרע על פני כ-410,000 דונם, של 13 יישובים כפריים, שטחי חקלאות, יערות ושטחים פתוחים. בשנת 2020 מונה אוכלוסיית המועצה מונה נכון כ-12,000 תושבים.

חוזקה של המועצה האזורית בני שמעון הוא בעצם היותה קהילה של קהילות, תפקידה המרכזי של המועצה הוא לסייע ולחזק כל אחת מקהילותיה בהתאם לאורחות חייה, ובד בבד, לפתח ולבסס את הקהילה האזורית ואת השירותים המשותפים. המועצה שמה את התושב במרכז העשייה כדי לייצר עבורו איכות חיים המושתתת על שירותים איכותיים, קהילה פעילה וסביבה בריאה.

לצורך כך נוסחה "אמנת שירות" שמטרתה העיקרית היא לספק מכלול שירותים מצוין ואיכותי לתושב ולתת ביטוי מעשי לחזון המועצה, לערכי הליבה שלה ולמהות מבנה השלטון הדו רובדי על פיו המועצה מתנהלת. מרבית הכנסותיה של המועצה נובעות מפרויקטים מחוללי הכנסה שאותם השכילה לפתח לאורך השנים ובראשם אתר הטמנת הפסולת דודאים, אחד מהמתקדמים בתחומו. הכנסותיה העצמיות של המועצה, יחד עם תקציבי המדינה, לצד התנהלות הגונה ומושכלת, מאפשרים למועצה להשקיע משאבים רבים בקידום תכניות  העבודה הנובעות מ"תכנית העשור" – מתווה אסטרטגי לצמיחת המועצה לעשור שבין 2010 – 2020. בימים אלה, כשכביש 6 הולך ונסלל בתחומי המועצה, ההכנות למעבר צה"ל לנגב בעיצומן, אזור התעסוקה עידן הנגב הולך ונבנה והצמתים בית קמה, דבירה ושוקת שוקקים מטיילים ועוברי אורח. מועצה אזורית בני שמעון מגשימה הלכה למעשה את חזונו של "הזקן" דוד בן גוריון ומפריחה את צפון הנגב כמקום מגורים אטרקטיבי בלב הארץ המעניק לתושביו איכות חיים כפרית ותחושת גאווה על השתייכותם לקהילת בני שמעון.

ערכי הליבה של מועצה אזורית בני שמעון

  • המשכיות והתחדשות – התפתחות והשתנות בגישה גמישה וחדשנית, הצומחת מתוך הכרת ערכי המורשת

  • מגוון וחיבורים – קירוב לבבות ושיתופי פעולה בין תושבים וישובים, באקלים משתף מכבד ומחבר

  • קהילתיות – טיפוח קהילה כפרית חמה ורב דורית וחיזוק החוסן הקהילתי

  • מעורבות יוזמת – הרחבת מעגלי ההשפעה והעשייה, מתוך שייכות ורצון טוב

ערכים אילו הוגדרו והוסכמו על ידי חברי מליאת המועצה והיוו את הבסיס הערכי להגדרת חזון המועצה ולפעילותה בכל תחומי החיים.

חזון המועצה

הבית שלנו בנגב הירוק, מרחב המאפשר לחלום וליזום קהילה של קהילות, בה יש מקום לכולנו להתחדש, להתחבר לסביבה, ולחיות בשותפות עם שכנינו

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סמל המועצה האזורית בני שמעון

סיפור הסמל: מי עיצב את הסמל של המועצה האזורית?
[מתוך תחקיר משנת 1996]:
"יום אחד ראש המועצה, שמואליק קדמון, התקשר לארכיון שלנו לשאול אם יכולים לעזור או לגלות מי עיצב את הסמל של המועצה האזורית שלנו, בני שמעון. הציור המקורי תלוי במשרדי המועצה.

"היה מי שאמר שמאחור יש חתימה של איקא (איקא היה חבר חצרים שהגיע עם ה"גינוסורים", אורי ורבר, בימקה) בראשית שנת 1950. היה צייר ופעיל בארגון אמני הקיבוצים. ציוריו קישטו את הקיבוץ ואת העלון. כשעזב את הקיבוץ נסע ללמוד ציור בפריז. חזר והשתלב בבוהמה התל-אביבית ולבסוף חזר בתשובה וכיום הוא הרב איקא ישראלי, בישיבה בירושלים.

"הבירורים עם זאבה גילו את כל הסיפור: בשנות החמישים, כשחילקו את המדינה למועצות, קבעו שהאזור שלנו ייקרא מועצה אזורית בני שמעון, שגובלת בצפון עם שער הנגב ובדרום – מ.א. רמת נגב. המועצה התחילה לעבוד, פנתה לחברי הקיבוצים והציעה תחרות לסמל המועצה. בחצרים הקימו ועדה שכללה את צביקי ז"ל, איקא כצייר וזאבה כגרפיקאי.

"הרעיון של צביקי היה שמאחר שקוראים לנו "בני שמעון" (אזור שבט שמעון) הסמל של שמעון היה כד שמן + חרב. סביב המרכז הזה הגו את הרעיון של חקלאות (שעורה וחיטה) ואת סמל קו המים המודגש כאן בצורת ה"קופלונג" של חיבורי הצינורות בקו המים. בתוך הצינור נמצא ישוב – מגדל ובתים ובתחתית הצינור זרמו המים. והטקסט היה: מועצה אזורית בני שמעון. איקא צייר וזאבה כתב.

"במשך השנים הסמל נעשה קטן יותר וחלו בו שינויים (לא רואים את המים וקשה להכיר את הקופלונג, גם בטקסט קשה לקרוא את המילים "מועצה אזורית")."

 

ציור של סמל המועצה האזורית בני שמעון

ציור של סמל המועצה האזורית בני שמעון

סמל המועצה האזורית בני שמעון עד 2008

סמל המועצה האזורית בני שמעון עד 2008

סמל המועצה האזורית בני שמעון בין השנים 2008 - 2012

סמל המועצה האזורית בני שמעון בין השנים 2008 – 2012

פסיפס הסמל של המועצה האזורית בני שמעון הנמצא במשרדי המועצהפסיפס הסמל של המועצה האזורית בני שמעון הנמצא במשרדי המועצה

 

בשנת 2013 עודכן סמל המועצה כך שיכלול את חזון המועצה "קהילה של קהילות".

לוגו המועצה הנוכחי

 

 

 

 

 

בשנת 2022 עודכן סמל המועצה בהתאם למיתוג העדכני

לוגו 2022