מוקד המועצה: 08-6257900

מכינים "זמירים" ב"אמירים"

בתכנית "אמירים" שבבית ספר "ניצני הנגב" החל קורס חשיפה למיקרוביולוגיה. בשכבה ד',  עם המורות למדעים, עינב הלימי ובתיה הינדי למדו הילדים על חיידקים. בשכבה ה' מעמיקים התלמידים ולומדים על שימוש החיידקים בתעשיית המזון: מודדים חומציות, טמפרטורות משתנות, בוחנים תנאי אחסון שונים, שיטות לשימור מזון, מסיקים מסקנות וחווים את הלמידה במלוא עוצמתה.

"זמירים" הם זיתים שנכבשו על ידי קבוצת תלמידי אמירים, לאחר שלמדו על לואי פסטר וביצעו תהליך פיסטור. תהליך שימור הזיתים: ראשית הביאו הילדים זיתים שנקטפו הישר מהעצים, חרצו את הזיתים ופיסטרו במים שרתחו בקומקום את הצנצנות שבהם יאחסנו את הזיתים. לאחר מכן הכניסו הילדים את הזיתים לצנצנת והוסיפו מלח מעל, לימון , מים ושמן זית, סגרו את הצנצנות, ולבסוף הדביקו בגאווה גדולה את לוגו "זמירים" על הצנצנות. יש לחכות שבועיים על מנת ליהנות ולאכול מהזיתים. התהליך היה מהנה ומעניין ואין ספק שהתוצר יהיה טעים.

נגה מנשה, כתה ה'1, ליאור שדות, כתה ה'2