ביום שלישי, 14.6.2022, זכו תלמידי שכבה ח' ב"מבואות הנגב" בחוויה קולינרית לימודית מיוחדת במינה וטעימה במיוחד במסגרת פעילות המנהיגות הירוקה ב"מבואות הנגב". את הסדנה העביר שי רילוב, מנהל עמותת רובין פוד, העוסקת בהצלת מזון שנזרק לשווא ובחינוך בנושא אובדן מזון.
עיקר פעילותה של עמותת רובין פוד בשנים האחרונות התמקד בהפעלת מסעדה המבוססת על הצלת מזון מסוחרים בשוק איתם הכינו מגוון גדול של מנות וקינוחים והכל על טהרת מזון מהצומח בשיטת תשלום "שלם כפי בחירתך". היום מתמקדת העמותה בחינוך לשינוי הרגלים בציבור. בסדנא שהתקיימה במבואות הנגב למדו התלמידים על ההשפעה הסביבתית והכלכלית של אובדן מזון, הגורמים להיווצרות מערכת לא יעילה של שוק המזון בארץ וגם התנסו בתחרות הכנת סלטים מעודפי ייצור של חקלאים מהדרום.
המנהיגות הירוקה ב"מבואות הנגב", בהובלתן של יעל יעקובסון, רכזת הפרוייקט והשומר הצעיר במועצה ונועה לוי, מחנכת שכבה ט' בביתה ספר, פועלת במסגרת "צדק סביבתי", פרוייקט של השומר הצעיר הנתמך על ידי המועצה. פרוייקט "צדק סביבתי" הוא אחד הפרוייקטים שנבחרו במאיץ הפרוייקטים שהתקיים בשנה שעברה במסגרת התהליך האסטרטגי.
"חשוב לחבר בין בעיה לפתרון" מספרת יעל יעקבסון רכזת התוכנית לצדק סביבתי ורכזת תנועת הנוער השומר הצעיר במועצה. "משבר האקלים והבעיות הסביבתיות מובילים חלק מבני המקום לייאוש וחרדה, אך חשוב לזכור שלכל בעיה ישנם פתרונות ישימים אפשריים וברי קיימא שאנחנו יכולים לקדם כבר היום בבית".
"למדתי הרבה ונהניתי מהחוויה ואני שמח שהבאנו את הסדנה לשכבה" מספר גל פריד, תלמיד שכבת טי וחבר במנהיגות הירוקה "זה פעם ראשונה שהתנסינו בסדנה כזו בבית הספר. ככל שנביא לתלמידים סדנאות נוספות נבין יותר את הבעיות ונוכל לפעול כדי לתקן אותן".
"המנהיגות הירוקה תמשיך לפעול במבואות הנגב גם בשנה הבאה" אומרת נועה לוי המורה המלווה של המנהיגות הירוקה. "התלהבות התלמידים מראה את הרצון והצורך של התלמידים בהתנסות ולמידה של יוזמות חברתיות-סביבתיות. אלו החוויות שמעצבות את דור המנהיגים והמנהיגות של העתיד."