הנחיות לקראת ל"ג בעומר


הורים יקרים,
אנו בחלק האחרון של השנה, ולפנינו ל"ג, שבועות והקיץ.
המציאות שאנו חיים בה אינה פשוטה כלל, יחד עם זאת, אנו מודעים לכך שהימים מתחממים ונעים יותר לצאת בערב ולשבת יחד.

תנאים ואירועים אלו, מזמנים עבור ילדינו אפשרויות רבות במרחב הכפרי, כפי שעשו ועושים בכל שנה בתקופה זו, בעיקר קיום מפגשים חברתיים בפינות ישיבה, "זולות" ועריכת טיולים בשבילי היישוב. מפגשים אלה הנם בעלי חשיבות רבה לבניית הזהות העצמית של כל אחת ואחד מילדינו ולגיבוש הזהות החברתית בקבוצות השווים שלהם. עם זאת, ברור לכולנו, שגיל הנעורים מזמן גם אווירה ורגעים של בדיקת גבולות ונורמות ההתנהגות, המקובלות בחברה בה אנו חיים. לצערנו, אירועים הנוגעים לשתיית אלכוהול ופגיעה ברכוש עלולים להתרחש בסביבה המבליגה מהם או מזמנת אותם.

על כן, אנו מבקשים ממכם ההורים, לתת תשומת לב לפני היציאה של הבן/בת בערב.

  • הקפידו להתעניין במעשיהם (גם אם נראה שזה "מציק", אפשר גם בדרך אגבית או בקלילות) לפני וגם אחרי המפגש.
  • הקפידו לציין שאתם נגישים עבורם בכל עת (אפילו אם הם מתעלמים מהאמירה..)
  • הקפידו לציין את הציפיות שלכם מהם (ותנו להם מקום להגיב, להעיר ולשאול)
  • לא משאירים אף אחד מאחור- הילדים מתארגנים בקבוצות להקמת מדורה. חלקם מוצאים את מקומם בקלות בקבוצה וחלקם מתקשים להתחבר לקבוצה. שוחחו על תכניותיהם ותחושותיהם לקראת החג. עודדו את ילדיכם לנהוג בשיתוף חברתי.
  • עודדו את הילדים / נוער לקחת אחריות ולא לעמוד מן הצד כאשר הם עדים לפגיעה או התנהגות שאינה מותאמת. חשוב להדריך אותם להגיש עזרה ולקרוא למבוגר בשעת הצורך, ושירגישו שאתם זמינים ומוכנים לכך (שתייה שיצאה משליטה, אלימות, התנסות בחומרים אחרים וכו')

אחריות הורית אישית, לצד אמירה קהילתית רחבה ובשיתוף צוותי מערכת החינוך, צוותי המניעה וצוותים נוספים, יתנו לילדינו את ההזדמנות ללמוד ולהפיק רבות משלב זה בחייהם, תוך הפחתת סיכונים מיותרים.